Sviatočné recepty na kokteil

13.10.2020

Bez ohľadu na to, aký sviatočný večierok túto zimu usporiadate - či už je to veľký pracovný večierok doplnený dekoráciami a výmenami darčekov, alebo súkromné ​​a komornejšie stretnutie pre vašich priateľov a rodinu - je dôležité nastaviť správnu náladu pre sezónu.

Získajte pomoc s týmito ôsmimi sviatočnými nápojmi, ktoré tejto príležitosti určite dodajú ďalšiu povzbudenie a bujarosť.

1. Koktejl z cukrovej trstiny

Tieto klasy z mäty piepornej sú v tomto ročnom období štandardnou pochúťkou. Doprajte svojmu vnútornému dieťaťu tento dráždivý kokteil, ktorý obsahuje cukríky s vodkovou náplňou, žiarivú farbu a (čo ešte?) Čokoládu! Toto je miešaný nápoj, vďaka ktorému budú vaše sviatočné večierky ešte sladšie!

Niekoľko rád: mnohí veria v dôležitosť vodky strednej a vyššej kvality pre tento recept. Všeobecne sa súhlasí s tým, že nekvalitná vodka tiež nedopadne dobre, bez ohľadu na to, koľko sladkých paličiek pridáte. Je len na vás, koľko cukroviniek chcete pridať do svojej infúzie. A aj keď sa odporúčajú mini-cukrové palice, je to tak len preto, že sa dajú ľahšie rozdrviť. Neváhajte použiť aj celú veľkosť!Zloženie:

  • 700 ml vodky
  • 45-60 miniatúrnych cukríkových paličiek
  • Čokoládový sirup
  • Ľad
  • 340 g mäty piepornej

Pokyny pre nalievanú vodku:

Nalejte 3 šálky vodky do sklenenej murárskej nádoby a pridajte ľubovoľné množstvo rozdrvených cukríkov, ktoré by ste chceli. Čím jemnejšie cukríky zomeliete, tým viac sa ich do dózy zmestí. Ďalej zavrite nádobu a nechajte cukrové palice a zmes vodky odstáť najmenej 10 až 12 hodín. Čím dlhšie však zmes necháte odležať, tým viac sa cukrík rozpustí; ak počkáte dosť dlho, palice sa úplne rozpustia a pred podávaním nebudete musieť používať sitko. Odporúča sa pretrepávať nádobu každých pár hodín, aby sa lepšie rozpustili cukríky a nalial vodku.

Pred podávaním nalejeme na tanier čokoládový sirup. Zvyšné cukrové palice rozdrvte na iný tanier. Ponorte okraje vašich kokteilových pohárov do čokoládového sirupu a potom ihneď na tanier s rozdrvenými cukrovými tyčinkami, aby ste dosiahli nádherný okraj cukru.

Akonáhle je vaša vodka pripravená, nalejte vyliaty nápoj z cukrovej trstiny z nádoby do trepačky s ľadom, pridajte pálenku a asi minútu intenzívne pretrepte. Nalejte zmes vodky do svojich farebných koktailových pohárov a do pohárov pridajte ako chutnú oblohu čokoládu. 

2. Grinch

Maximalizujte svoju dovolenkovú zábavu tým, že si nachystáte dávku tejto príliš ľahko vyrobiteľnej zmesi. Možno to vaše srdce nezväčší o tri čísla, ale určite to pomôže naplniť vaše zimné večierky zdravou dávkou vianočnej nálady.

Zloženie:

  • 560 ml vodky
  • 180 ml likéru s príchuťou melónu
  • 180 ml  likéru s príchuťou pomaranča
  • 180 ml  sladkokyslej zmesi
  • Cukrové paličky

Nalejte všetky ingrediencie do koktailovej trepačky s kockami ľadu alebo drveným ľadom . Silne pretrepávajte 1 minútu. Preceďte a nalejte do koktejlových pohárov. Na každý pohár zaveste na ozdobu cukrovú trstinu.

3. Chai Toddy

Horúce mlieko je základom počas chladnejších mesiacov. Čaj Chai je populárnejší ako kedykoľvek predtým. Je logické kombinovať tieto dve klasiky a vytvoriť niečo nové, vzrušujúce a známe naraz. Tento nápoj bude určite obľúbený na dovolenke pre tých, ktorí majú radšej niečo teplé a upokojujúce.

Zloženie:

  • 6 častí koncentrátu  čaju
  • 6 častí plnotučného mlieka, môže nahradiť nízkotučné, mandľové mlieko alebo sójové mlieko
  • 6 celých badiánu
  • 180 ml  koňaku alebo brandy
  • 180 ml  maslovej pálenky
  • 3 grahamové sušienky, drvené

Čaj a mlieko podusíme v hrnci na strednom ohni. Hrniec odstavíme z ohňa. Nalejte do 6 hrnčekov brandy a maslový likér. Do hrnčekov nalejte zohriatu čajovú zmes chai. Premiešame a zľahka posypeme drvenými grahamovými krekrami a pridáme badián ako nádhernú oblohu. 

4. Zimná čerstvá kyslá whisky

Žiadna prázdninová párty nie je dokonalá bez tohto klasického obľúbenca . A chcete, aby bola vaša párty dokonalá, že? Do tejto normy nepridávajte vaječný bielok. Ak sa cítite obzvlášť elegantne, vy a vaši hostia si dajte pravý bourbon.

Zloženie:

  • 180 ml  whisky
  • ½ šálky citrónovej šťavy
  • ½ šálky limetkovej šťavy
  • Maraschino čerešne
  • Cukrové paličky
  • 2/3 šálky jednoduchého sirupu *

* Môžete si dokonca vytvoriť svoj vlastný, ak sa na to cítite . V  hrnci na miernom ohni zmiešajte 1 pohár cukru a vody. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pred použitím 20 minút chladte.

Nalejte whisky, citrónovú šťavu, limetkovú šťavu a cukrový sirup do koktailovej trepačky naplnenej ľadom. Pretrepávajte 30 sekúnd s veľkou chuťou a sviatočnou náladou. Nalejte koktailový mix do svojho obľúbeného pohára a ku každému pridajte čerešňu a cukrovú trstinu maraschino

5. Anjelská rozkoš


Tento kokteil je dokonalým doplnkom každého dezertu alebo jedla na sviatočnú párty. Jeho žiarivo ružová farba bude určite hitom, zatiaľ čo prekvapivá hĺbka chutí dodáva menu nejaké vzrušenie. Snažte sa byť presní s mierami krému. Množstvo vecí môže pokaziť tento úžasne jednoduchý kokteil.

Zloženie:

  • 120 ml krému
  • 90 ml  trojitého sek
  • 90 ml ginu
  • Grenadína

Naplňte šejker ľadom, krémom, trikrát sekundu, džinom a 8 až 12 čiarkami grenadínu, podľa toho, ako sa cítite ružovo. Intenzívne pretrepávajte 30 sekúnd. Preceďte a nalejte, s veľkým obradom, do vychladených koktailových pohárov.

6. Vianočný Jones

Na počesť 90. rokov švihnutím Jamesom Bondom Svet nestačí, je tento nápoj poctou slávy pomenovanej Christmas Jones, ktorú hrá Denise Richards.

Tiež obsahuje tonu ovocia a má žiarivú karmínovú farbu. Tento obľúbený sviatok vás určite pripraví na príchod Ježiška a vianočné ráno.

Zloženie:

  • 8 čerstvých jahôd
  • 180 ml  vodky
  • 6 lyžičiek práškového cukru
  • 270 ml ananásovej šťavy
  • Citrónovo-limetová sóda
  • Mätové listy

Vodku, jahody, ananásový džús a cukor zmiešajte dokopy. Rozdeľte a nalejte zmes rovnomerne do 4 vysokých koktailových pohárov. Pridajte  citrónovo limetkovu sódu na vrch každého pohára. Každý pohár ozdobte lístkom mäty.

7. Korenená káva

Túto zimu potrebujete viac ako jednu horúcu tekutinu na dovolenku. Tento nápoj je ideálny pre každého, kto si chce vychutnať niečo, čo oživí jeho energiu na slávnosti. Je to perfektná pochúťka po večeri, vďaka ktorej budete mať konverzácie stále temperamentné a pôjdete dlho do noci.

Zloženie:

  • 1/3 šálky mletej kávy
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/8 lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ šálka pomarančovej marmelády
  • Cukor
  • Tyčinky škorice
  • 3 šálky studenej vody

Pridajte mletú kávu, klinčeky a mletú škoricu do kávového filtra a vložte do varného koša. Nalejte pomarančovú marmeládu do prázdnej nádoby na kávu. Prilejte vodu do kávovaru a kávu uvarte. Akonáhle je káva hotová, premiešajte ju a premiešajte. Nalejte kávu do hrnčekov a dolejte ich škoricou a cukrom. Tento recept bude slúžiť štyrom ľuďom.

8. Anglický vianočný punč

Anglický vianočný punč je skvelým nápojom pre milovníkov vína a určite prinesie nové ocenenie pre toto úžasné spojenie vína, čaju a rumu. A samozrejme sa podáva teplé, takže v nasledujúcich nadchádzajúcich zimných mesiacoch bude určite zasiahnuté .

Pre tých, ktorí chcú ísť naozaj ďalej a ďalej a skutočne 'WOW' svojich hostí, existuje príprava, ktorá spočíva v zapálení rumu! Ak pôjdete celých deväť metrov na tento okázalý kokteil, možno najskôr dajte deti spať.

Zloženie:

  • 1 750 ml fľaša tmavého rumu
  • 1 750 ml fľaša červeného vína, najlepšie suché
  • 3 šálky silne uvareného čaju
  • 2 šálky cukru
  • ½ šálky pomarančového džúsu
  • 1 / pohár citrónovej šťavy
  • Na dochutenie sezónne ovocie, ako sú citróny, limetka, čerešne a brusnice

Pokyny s plameňom :

V hrnci zohrejte víno, čaj, citrónovú šťavu a pomarančový džús. Nalejte horúcu zmes do žiaruvzdornej dierovacej misy. Naplňte veľkú naberačku cukrom a nalejte zvyšný cukor do dierovacej misy. Naberačkou zalejeme rum, aby sa cukor nasýtil. V naberačke zapálime rumovú a cukrovú zmes a potom ju pri horení nalejeme do dierovacej misy. Punč dobre premiešajte, aby zhasli plamene, a poriadne ho premiešajte. Nalejte zvyšný rum do dierovacej misy a dobre premiešajte. Na dozdobenie pridajte sezónne ovocie. Najlepšie sa podáva teplé. 

Pokyny bez plameňa:

Všetky ingrediencie zmiešajte na miernom ohni do hrnca. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nalejte horúcu zmes do tepelne odolnej dierovacej misy a pridajte sezónne ovocie na ozdobu. Najlepšie, keď sa podáva teplé.